Nattens låt

Jag har precis hittat en helt underbar låt..
Nattens låt: Hello Saferide - Anna

"You know we could have had a daughter
And we could have named her Anna
And she would have been a sweetheart
But with punk rock manners

Could have supported us when we retire,
bought us a cottage near the countryside

You could have taught her to play hockey
I could have taught her the guitar
And her granddad could have shown her the way to the bar

Could have supported us when we retire,
bought us a cottage near the countryside

We would have made the neighbors jealous
We could have barbeques at nights
With our collected brain resource she would have an IQ on a 155

Could have supported us when we retire,
bought us a cottage near the countryside

She should have won the Nobel prize
And thank her mama for all the good advice
And we could have gone swimming near that cottage by the lake
And she would never had to know what it's like when your heart brakes

When your heart breaks
When your heart breaks

When your heart breaks
When your heart breaks

Could have supported us when we retire,
bought us a cottage near the countryside

Could have supported us when we retire,
bought us a cottage near the countryside

She would have married a Kennedy
She would have found the cure for HIV

I'm real sorry Anna you never got to be
Cause your daddy moved on and he left me

Could have supported us when we were retire,
bought us a cottage near the countryside"


Åh vilken text! Tack för denna låten.. Nu kan jag sova gott.


/P


Ny vecka!

Ja då var det måndag igen! Denna dagen har jag nästan sovit bort helt. Gick upp vid halv ett. Så himla skönt att sova länge, men samtidigt så är jag en person som går runt med dåligt samvete resten av dagen för att jag sovit bort det mesta. Har dock hunnit med att frosta av frysen, titta på Våra bästa år, ätit frukost och en falafel och läst X antal sidor i Samhället och de unga lagöverträdarna. Och snart ska man iväg på aloe vera-kursen igen. Jag har varit en dålig människa och inte gjort all min läxa till idag. Hoppas att mina glada kursledare kan förlåta mig!

Imorgon skall jag äntligen få komma till fotspecialisten och bli 400 kronor fattigare. De skall göra inlägg till min stackars fossing. Håll nu tummarna att detta skall räcka och att jag blir en hel människa så fort som möjligt!

Och så helgen då.. Denna helgen har varit fullsmäckad! Fredagkvällen tillbringade jag i min lilla lya med Elin, Josephine-frugan och Sandra. Frugans vänner, Akki och Isabella, tittade också in en sväng. Vi drack drinkar och underhöll oss med Våghals där vi fick en massa roliga utmaningar. Sedan blev det Kb och det var lika roligt som alltid. Kb kan man lita på! Hela lördagen tillbringades hos Glenn, och han bjöd på finfin middag! Gick hem vid sju, gjorde vid mig, och sedan var det förfest hemma hos Johanna. Där blev det också en massa drinkar och sedan gick vi till Slagthuset som sög, precis som väntat. Det blev en hyfsat tidig kväll för min del. 

Jobbig kille, frugan och jag i Vinylbaren
Brudarna på förfest hos mig

Igår blev jag riktigt imponerad av mig själv! Storstädade hela lägenheten trots att jag varit ute två nätter i rad.. Herrejesus, jag håller nog på att bli vuxen =)  

Straffrätt

Just nu bara njuter jag mig igenom varje föreläsning vi har.. Ämnet är straffrätt och vi har en helt underbar föreläsare. Och nu ska jag alldeles strax sätta mig och njuta av en bok om straffrätt. Tänk vad härligt när man verkligen är intresserad av kurserna man läser! Dessutom är ju detta väldigt relevant för det arbete jag tänkt ha i framtiden.

Jag är så inspirerad just nu att jag till och med började skriva på en ny låt inatt. Den kommer bli så jävla bra! Ska hämta hem min synth och sen ska jag börja komponera på riktigt. Yes, det går bra nu! Äntligen!

Snart är det helg igen och då är det fest! Johanna ska ha partaj, och jag är säker på att vi kommer få himla skoj! Särskilt då jag och Johanna bestämt att vi ska dela en flaska Bacardi, och då Johanna blir så attans trevlig av sprit ;)

"Clearly - Nearly
I open my eyes, but only see things barely
I can smell it but I don't get high
I know it's good but it just ain't right"
Hellacopters - It's good but it just ain't right

Ååh.. Jag älskar Hellacopters. Stackars er som inte ser tjusningen i deras musik.. Mm mm mm..

Arbetet klart!

Yes! Nu har jag äntligen skrivit det där förbannade arbetet. Ännu en anledning till att vara stolt över sig själv. Sen vet jag ju inte hur bra det där arbetet blev, men jag har i alla fall gjort det. Nu kan jag allt om transplantationer! Så det är bara att komma till mig när ni dör och någon vill ha era organ, så berättar jag hur det fungerar juridiskt :)
 
Och ikväll har jag varit på möte med Forever. Vi drack aloe vera och diskuterade våra fina produkter och lite säljknep. Väldigt härliga, pigga och glada människor. Men såklart att man är pigg när man dricker aloe vera varje dag! Och inte bara det.. Man blir snygg också, och åldras inte alls lika fort som alla osmarta människor som inte dricker det! Dessutom så får vi en ren tarm och kan ta upp alla näringsämnen i vår osunda mat. Så det är fritt fram för mig som dricker den magiska gelen att dricka sprit, coca-cola och äta hamburgare, medans du som inte gör det bara mår sämre och sämre för varje gång du gör det.. Faan vad vi som dricker aloe vera är intelligenta människor!

En liten uppdatering om Kissgubben också. Jag kan gissa att ni är nyfikna.. Kissgubben infann sig inte på bussen i söndags morse. Därav inga svar på mina funderingar och ingen föreläsning i hygienvetenskap. Jag uppdaterar så fort jag ser honom igen! Dock så kommer jag att undvika buss nummer tre så gott jag kan nu när jag inte jobbar..

Imorgon blir det skola på förmiddagen, därefter en fika med min första kärlek. Haha, har inte sett honom på flera år och nu har han två barn!! Herregud vad vi säkert har mycket att prata om! Ska bli skoj! Sen kommer Elin på kvällen. Vi har säkerligen också mycket att prata om! Sen måste jag tyvärr också hinna läsa en del.. Så det blir full rulle hela dagen! Nej, nu blir det sängen! Natti natti.

Livet på bussen

Varje gång jag sitter på Malmös stadsbuss nummer 3 så fasar jag för samma sak. Kissgubben. Och idag (precis som alla andra gånger jag åker buss nummer 3) så kom han igen. Varje gång går han på en station efter mig och varje gång känner man hans ljuva doft redan innan bussen ens har hunnit fram till hållplatsen. Idag, precis som alla andra dagar, försökte jag breda ut min påse över sätet bredvid mig för att poängtera att "här är det inte okej att sitta". Jag bredde och bredde och bredde, och först när han satt sig några platser bakom så kunde jag andas ut. Men inte andas in igen, för då hade kräkreflexerna satt igång. Varje gång. Varenda jävla gång jag sitter på bussen till jobb så tvingas jag hålla andan. Jag såg häromdagen på Oprah en kille som höll andan i 17 minuter och satte nytt världsrekord. Imponerande, ja. Men om Kissgubben fortsätter att uppenbara sig varje helg jag ska jobba så lär jag inneha världsrekordet lätt före nästa år. Så vad är viktigast? Min fysiska hälsa eller att slå världsrekordet? Antingen så tar Kissgubben livet av mig, sakta men säkert, eller så sporrar han mig till att bli en världkändis och tjäna miljoner på att hålla andan. Har ödet fört ihop mig och Kissgubben med tanken om att jag ska bli något stort? Imorgon är det dags igen. Vi ses vid nio-tiden på bussen, Kissgubben! Sätt dig bredvid mig, precis som du gjorde en gång förut, vet jag. Vi kan samtala och så kan du berätta vad du vill ha ut av att förpesta våran friska luft med stanken av din kroppsvätska. Sedan kan jag vara snäll och ge dig en grundkurs i hygienvetenskap. Inte kissa i byxan. Inte kissa på kläderna och sedan ta dem på sig igen. Absolut INTE gå utanför dörren utan att dofta nypon och lavendel. Visst att gubben är gammal men något slags luktsinne måste väl finnas kvar? Jag har hört att hörseln blir sämre, att öronen och näsan växer, och att näshåren kan misstagas för mustasch när man är i hans ålder. Men något om luktsinnet har jag då aldrig hört talas om. Jag måste nog höra med honom imorgon! Imorgon ska jag inte breda ut min påse. Imorgon ska jag le och se inbjudande ut. Imorgon ska jag få ett svar på det här mysteriet. Imorgon...

Imorgon är det helg

Och jag ska jobba hela helgen.. Det känns ju sådär. Har egentligen jättemycket att läsa och ett arbete att skriva men det är bara att göra det bästa av situationen och hinna med allt. På lördag kommer mina kära föräldrar och hälsar på mig på kvällen. Vi ska umgås och äta middag. Känner att jag behöver lite kvalitetstid med dem..

Annars så vill jag bara dra iväg långt långt bort just nu.. Bara smita ifrån allt och uppleva nya äventyr! Känns som att veckorna bara går och ingenting extraordinärt händer. Jag kanske har för romantisk syn på livet. Det kanske är såhär mitt liv ska vara? Nej, om man skulle ta tag i detta! Nu jävlar måste något hända, annars kommer min rumpa ruttna i min fina Ikea-soffa. Lite synd på en sån fin bakdel.. Eeehrm, jag menar soffa!

"Jag vet vad jag flyr ifrån,
men inte vad jag söker efter"
Michel de Montaigne

Ojoj, säsongsstart för Hell's Kitchen nu! Gordon baby, here I come!


Jag ska rädda världen!

Eller i alla fall göra så gott jag kan.. Att göra så gott man kan tycker jag är varje människas skyldighet, i synnerhet om man väljer att sätta barn till vår värld. De förtjänar en så god uppväxt som möjligt och de ska inte behöva lida för människans lathet. Vi som har haft det så himla bra hela livet blir ofta så sjukt jävla bekväma. Många bryr sig inte ens om att de att med några små små justeringar, eller ändringar i vardagen, kan göra så enormt mycket för miljön eller för andra människor. Det finns såå mycket mer jag skulle vilja göra, men att bara börja uppmärksamma vår världs stora problem är alltid ett första steg. Om man vill ha en skjuts i baken så kan man ju alltid titta på Al Gore's "En obekväm sanning". Den kanske kan få all trångsynta människor att inse fakta.

Jag kan skryta med att jag sorterar alla mina sopor. Glas, kartong, metall (till och med små, små kapsyler och använda värmeljus), papper, plast, och till och med mitt matavfall. Jag köper också egologisk mat, i den mån jag kan, då jag tyvärr är en fattig student. Men jag lovar att, när jag blir rik, alltid köpa ekologiskt.

Och nu precis (har i och för sig inte med miljön att göra, men däremot med goda gärningar) har jag anmält mig till donationsregistret. Varför skulle jag liksom behöva mina organ när jag ändå är död, när de istället kan rädda liv? För mig är det en självklarhet att donera sina organ vid sin död. Om du håller med mig, och vill känna att du gjort en god gärning. Gå in på hemsidan och registrera dig! https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx


Trött..

Jag är så sjukt trött hela tiden. Somnar när jag verkligen inte borde. Hade frukost och plugg här i morse med basgruppen. Seminariefrågor blir såå mycket roligare med nybakta bullar och gott pålågg (och godis!). Vi hann i alla fall med mestadelen av frågorna innan vi höll på att däcka allihopa. När de andra gått hem så var det meningen att jag skulle börja på min Tillämpningsuppgift om transplantationer, men efter Våra bästa år, lite surfande och en god lunch, så somnade jag i soffan och vaknade inte förrän nu, två och en halv timme senare. Och inte ens nu orkar min kropp ta tag i det!! Kom igen nu Petra. Kom igen!

Okej men innan jag tar tag i det så ska jag lägga upp bilderna från i fredags. De kommer här:
Jag redo för festLouiselJohannaHannapannaFridaJag

Sådär. Dags att läsa nu!

Dagens låt: Gabriella Cilmi - Sweet about me
Snygg tjej, härlig låt och klockren video!
http://www.youtube.com/watch?v=ElY5Gr845Fw

Gratis biobiljetter!

Jag vet att jag borde plugga, men hittade en ganska kul sida. Gå in på denna länken http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=71598 och anmäl er och skriv in mig som värvare (mitt nickname är petyrah) så får jag poäng och kan få gå på bio. Den kan ni väl unna mig? ;) Hihi.

Tisdagstankar

Någon mer än jag som inte orkar gå upp ur sängen idag, trots att klockan är halv ett?
Någon mer än jag som ändå känner att man måste gå upp, inte för att man har supermycket att plugga (vilket jag då har), utan för att Våra bästa år snart börjar?
Någon mer än jag som ätit samma maträtt en vecka i rad nu?  
Någon mer än jag som tycker att Vem vet mest? är ett riktigt kanonprogram?
Någon mer än jag som hade velat hugga av sin fot just nu?
Någon mer än jag som borde städa men alltid hittar något annat, mer underhållande, att göra?

Någon mer än jag som tycker att män är sjukt överskattade?

Nej dags att gå upp, ta en dusch och läsa Sveriges Lagar!

Usch, det är nästan så att jag vill kräka när jag tittar på den.. Män och Lagboken. Sjukt överskattade båda två.

Foten blir bara värre

Har varit på Vårdcentralen idag igen med min fot som har gjort ont i snart fyra veckor. Förra gången blev jag bara hemskickad och lovad att det skulle gå över, men självklart har det bara blivit värre och värre för varje dag som gått. Jag kan väl erkänna att jag inte vilat foten en enda dag, och att jag kanske får skylla mig själv lite grann, men jag måste ju försöka leva ett normalt liv även fast en del av mig är defekt. Läkaren trodde i alla fall att mina nerver kommit i kläm och har skickat en remiss till nån specialist. Ska antagligen få något inlägg att ha under foten, och i värsta fall måste det opereras. Av mina liknande erfarenheter i livet så brukar jag hamna bland de värsta fallen.

Annars så har det varit helg. Hipp i fredags med Johanna, Louise och Frida. Det var en mycket trevlig kväll. Och Möllan och Kb i lördags med frugan. Hur kul som helst, tills det där otäcka hände. Jag är väldigt glad att jag har fina vänner som ställer upp i vått och torrt. Har bilder från i fredags men har tyvärr glömt min kamera hemma hos Johanna och min fot känner inte alls för att gå upp för alla trappor man måste gå i om man vill hem till henne. Så det får vänta!

Denna veckan blir det bara en massa plugg och sedan jobb hela helgen.
Och frugan är på båten, så jag räknar inte heller med nåt mys i soffan eller något nattligt sällskap. Men vem vet? Haha.
I miss you, min lilla klantskalle.

4 år

Idag är det fyra år sedan. Jag tänker fortfarande på dig. Ofta. Du är så saknad.
Jag är så tacksam för alla fina minnen jag har av dig, såhär 4 år senare.
Minnena av dig är fortfarande så starka. Som att du fanns kvar här i närheten även om jag inte kan se dig.
Det känns tryggt på något sätt. Att känna att man har någon som vakar över en.
Du har gjort så stort intryck på mig och jag är dig evigt tacksam.



Så tack Andy, min ängel. Jag älskar dig och saknar dig.

Snart helg igen

Okej, jag skrev precis ett långt inlägg som sedan försvann. Det här är en helvetesdag. Jag har även hunnit med att tappa ut ett helt kar med vitpeppar på köksgolvet. Plus att jag har tappat ut fullt med tandpetare på golvet. Detta är inte min dag.. Men trots allt så har jag både tvättat, städat och läst lite. Plus i kanten.

Har varit ledig från skolan i tre dagar nu. Skönt. I måndags var vi ute. Sara och Anna fyllde 25 och detta firades hemma hos Frida och sen på Etage. Jag hatar Etage ännu mer nu än innan efter måndagens tomma dansgolv och dåliga dj. Men trevligt sällskap hade man iaf!

Såhär såg jag ut!
FödelsedagsgrisarnaSara och FridaJohanna och jag

Ikväll blir det Vem vet mest? (mitt nya favoritprogram), Idol, Top Model och Hell's Kitchen-finalen! Och nachos såklart.. =)
Imorgon blir det Hipp.
På lördag blir det Möllan. Helg!

Dagens låt: Hellacopters - Better than you


/P


Full rulle med skola och jobb

Okej, efter kommentarer om dålig uppdatering här får jag väl göra ett försök ikväll, trots att motivationen inte är på topp. Skolan har kommit igång igen. Denna terminen blir det juridik för hela slanten och det kommer att bli hårt. Jag har bestämt mig för att dra ner på jobbandet för att kunna ge all min energi till lagboken. Jag kommer alltså vara en fattig student som lever på nudlar och stjäl toapapper hädanefter (oj nej, vad säger den älskade femkilos lagboken om detta?). Det får ni leva med! Så detta är sista helgen på länge som jag tillbringar hela min helg på Ica Maxi. Det känns faktiskt inte alls vemodigt, bara gött. Mina fina flickor kan jag ju träffa utanför jobb.

Annars känns allt riktigt jobbigt just nu. Har dragit på mig en ordentlig förkylning och en hemsk huvudvärk som aldrig riktigt vill släppa. Min fot gör fortfarande ont efter mer än två veckor. Och jag hyser agg mot Vårdcentralen som än en gång visat upp sin brist på engagemang och kompetens. Och jag blir galen på människor som tror att de kan säga en sak, och sen göra en annan. Om och om igen.. Kanske är det mitt kontrollbehov som gör att jag mår dåligt över sånt. Min önskan om att alltid få veta allting. Min nyfikenhet. Men jag har alltid hört att det är bra att vara nyfiken.. Kanske är det så i vissa fall. Men om det går till överdrift (som i mitt fall) kan det kanske hindra en från att se alla möjligheter istället för tvärt om.

Jag känner mig uppgiven. Jag behöver en riktig jävla spark i arslet som kan hjälpa mig att få upp ögonen igen. Någon som har starka ben?

RSS 2.0